Pandemi Student

Uventet endring

De siste to årene har nok vært krevende for de aller fleste, på grunn av pandemien som overrasket oss alle. Samfunnet har måttet tilpasse seg viruset og det har blitt gjort store endringer. Dette med lockdowns og justeringer av hvordan vi gjør ting. Vi har måtte holde oss unna venner og familie. Konserter og festivaler har blitt avlyst. Selskap hvor man tidligere har møtt sine nære har blitt kansellert og veldig mange har brukt mye tid alene. Det er en trist situasjon som rammer mange hardt.

https://pixabay.com/no/vectors/virus-ansiktsmaske-coronavirus-4999857/

Min studietid

Jeg begynte å studere markedsføring og salgsledelse, høsten 2020. Covid-19 kom til å ha en innvirkning på min hverdag som student, dette var jeg klar over. På den andre siden var jeg ikke forberedt på hvor mye og hvor lenge viruset skulle holde samfunnet stengt. Kort tid inn i mitt første semester ble online-forelesninger dominerende og vi sluttet å møte opp på skolen. Jeg var heldig at jeg fikk en kohort gruppe på starten av året som jeg kom godt overens med. Selvom jeg ikke kjente mange i klassen, hadde jeg et par stykker jeg kunne henvise meg til om jeg trengte hjelp eller lurte på noe.

Selvom jeg sjeldent så mange av mine medstudenter følte jeg meg aldri ensom. Studieåret 2021 var det nemlig mange av mine venner som begynte å studere i Oslo samtidig som meg. Dette kompiser jeg har kjent i mange år fra mitt hjemsted, Kragerø. Dermed hadde jeg alltid noen jeg kunne snakke med og finne på hyggelige ting med. Uten dette ville nok jeg hatt et helt annet syn på hvordan pandemien har rammet meg selv. Jeg er nemlig en svært sosial person som har et stort behov for å tilbringe tid med andre. Dette gir meg energi og vilje til å prestere bedre. Det er dermed veldig kjipt å gå glipp av store deler av studentlivet, i formen av å treffe folk på skolen og videre har muligheten til å samles som en klasse.

Læringen

Jeg har alltid foretrukket å prøve å finne ut av ting selv, før jeg spør om hjelp. Dette fordi jeg får en god oversikt over hva jeg ikke får til og hva jeg behøver hjelp med. Det gir meg en viss kontroll over hvilke punkter jeg må fokusere mer på. Pandemien har gitt meg muligheten til å gjennomføre denne strategien, men jeg hadde heller ikke et valg. Når zoom ble implementert som en del av vår læring kunne det gå lang tid mellom hver gang jeg så mine medstudenter. Dermed ble det også naturlig å jobbe med skole alene. Jeg skulle så klart ønske at jeg traff mine klassekamerater mer jevnlig, både på grunn av det sosiale, men også fordi jeg liker tryggheten av å kunne få hjelp eller tips om jeg behøver det.

Mitt inntrykk

Selvom jeg syntes situasjonen er trist er det heller ikke noe jeg ville vært foruten. Det er spennende å se hva pandemien har resultert i, spesielt med tanke på skole og jobb. Det har blitt nødvendig å være effektive i formen av hjemmeskole og hjemmekontor. Selv er jeg fornøyd med resultatene jeg har fått på mine eksamener og jeg vil nesten si at jeg nå foretrekker å jobbe med skole ved bruken av zoom og hjemmeoppgaver.

https://pixabay.com/no/vectors/eksamen-lokk-hatt-oppn%c3%a5else-diplom-309661/

En kommentar til «Pandemi Student»

 1. Kjempe-vellykket første innlegg, Petter!
  Du er en dyktig historieforteller, og deler inn teksten veldig fint med gode underoverskrifter. Det var interessant og lettlest hele veien. Du skriver i «aktiv» form, har en god struktur og skriver i en naturlig, kronologisk oppbygning, ting gjør teksten enda mer levende og lett å følge.

  «Pandemistudent» var en kreativ overskrift, fortsett gjerne sånn, og bruk kreativiteten din til å vekke interesse med unike overskrifter!

  Til neste gang vil jeg gi deg et tips om å bruke bilder i innleggene dine, som gjør innleggene enda mer levende, og gir pusterom mellom lesingen og enda bredere inntrykk til leseren om det du forteller!

  Gleder meg til neste innlegg fra deg.

  – Thea E

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *