Finn.no

Hva er Finn.no?

Finn.no er et nettsted hvor brukerne har tilgang til å selge/kjøpe ting. Dette kan være alt fra møbler til hus. Både privatpersoner og bedrifter kan publisere sine annonser på nettsiden. Brukerne får også muligheten til å kommunisere med hverandre, stille spørsmål om annonsen og til og med legge inn sine bud. Det er også mulig for personer å reklamere for seg selv som blant annet håndverker. Tjenesteytere kan dermed være hvem som helts. Enten om du skal selge et produkt, kjøpte noe eller om du leter etter jobbrelaterte annonser.

Transaksjonskostnader

Transaksjonskostnader er de ressursene og midlene vi bruker når vi skal finne ut hva det beste valget vil være ved kjøp av et produkt eller en tjeneste. Under lister jeg hva finn.no gjør for å oppnå best resultater ved hver av de ulike kostnadene.

Søkekostnader:

Ved et salg på finn.no, blir selgeren nødt til å fylle inn informasjon om produktet. Dette hvilket tema produktet går under, hva prisen er, hvor det selges og en beskrivelse av produktets stand. Videre får kjøper mulighet til å filtrere sine søk og skreddersy hvilke produkter de selv ønsker skal poppe opp. Kjøper kan f.eks. sette en makspris, maks reiseavstand og om produktet skal brukt eller nytt.

Informasjonkostnader:

Denne kostnader kan bygge videre på forrige kostnad, søkekostnaden. Informasjon legges ved produktet når annonsen publiseres. Til tider kan denne informasjonen dekke det grunnleggende. Om søker ikke har fått den informasjonen de ønsker, er det en chat funksjon som gjør det enkelt å kontante selger for å stille spørsmål om det man lurer på.

Forhandlingkostnader:

Når en annonse publiseres får selgeren mulighet til å sette en ønsket pris. Videre kan de som ser på produktet eller tjenesten legge inn bud. Ofte vil disse budene bli gitt ved å sende en melding direkte til selgeren, via chat funksjonen. Dette setter dermed i gang forhandlinger direkte mellom kunde og selger.

Evalueringkostnader:

På finn.no hvor det ikke tas i bruk en tredje person som overser selve transaksjonen, kan det være skummelt å selge eller kjøpe produkter. Som regel vil dette gå fint, men det vil alltid være en liten risiko for at en av partene begår svindel. Dermed har finn implementert noe som kalles «trygg handel». Dette er når selger ikke mottar penger før kjøper har fått sitt produkt, eller kjøper ikke mottar produkt før finn har mottatt pengene som selger skal få.

Konklusjon

Finn.no er en nettside som skal gjøre det trygt og enkelt for selgere og kjøpere å forhandle/handle med hverandre. Siden er tilgjengelig for alle og hvem som helst kan besøke nettstedet. Ved eventuelle problemer kan man også ta i bruk finn sine hjelpemidler eller «kontakt oss» funksjoner, hvor man kan få hjelp til å løse sine problemer.

Kilder:

https://hjelpesenter.finn.no/hc/no

https://www.finn.no/

En kommentar til «Finn.no»

  1. Hei Petter! Eksamen nærmer seg og jeg vil oppfordre deg til å skrive lengre innlegg.

    Du har et fint format på bloggen din. Overskriftene er store, og skriften er lettlest. Men ta gjerne til deg tipsene underveis. Dette klarer du!

    Kommer tilbake for å lese neste innlegg 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *